Ze względu na obostrzenia oraz stan epidemii warsztaty zostały przeniesione.

WARSZTATY TANECZNE Z SANTIAGO BELLO

Kolejną edycję Proscenium Master Class poprowadzi jeden z najlepszych tancerzy i choreografów w Polsce - pochodzący z Hiszpanii Santiago Bello! Warsztaty odbędą się już 14 i 15 listopada w Domu Kultury Kadr w Warszawie. Tematem warsztatów będzie wywodzący się z amerykańskiego tańca scenicznego styl broadway jazz - najbardziej musicalowy gatunek w świecie choreografii.

O PROWADZĄCYM

Zdobywca nagrody dla najlepszego polskiego tancerza w Nagrodach Muzycznych im. Jana Kiepury z 2019 roku. W tym samym roku nominowany do tej nagrody również jako najlepszy choreograf. Od marca 2020 roku pełni funkcję zastępcy kierownika artystycznego sceny muzycznej Teatru Rampa w Warszawie.

Od 2012 roku mieszka w Warszawie, gdzie dla Teatru Rampa stworzył choreografie do spektakli "Broadway Street - The Show", "The Best of Andrew Lloyd Webber", "MusicaLove, "Rent", "Rapsodia z Demonem", "Kobiety na skraju załamania nerwowego" czy "Oliver Twist". W 2016 r. wyreżyserował entuzjastycznie odebraną przez Widzów inscenizację rock opery "Jesus Christ Superstar", do której przygotował również pełną choreografię. "Twist and shout" z 2018 roku to również jego reżyseria. Jest także autorem choreografii do wieczoru musicalowego Broadway Exclusive, granego na scenach muzycznych w całej Polsce. Występuje jako tancerz we wszystkich tych spektaklach. Współpracuje z Operą i Filharmonią Podlaską w Białymstoku ("Upiór w Operze", "Zemsta Nietoperza", "Jesus Christ Superstar"), Operą Las Palmas na Wyspach Kanaryjskich oraz Auditorio de Tenerife.

Stypendysta Międzynarodowego Centrum Choreograficznego na Teneryfie oraz członek Ballets de Tenerife. Uczył się od najlepszych mistrzów w Las Palmas de Gran Canaria i w Konserwatorium Tańca Maria de Avila w Madrycie. Zdał egzamin z tańca klasycznego w National Association of Teachers of Dancing w Londynie.

Od 2016 roku pracuje jako choreograf w programie telewizyjnym "Jaka to melodia" emitowanym na antenie telewizji publicznej.

O WARSZTATACH

Listopadowa edycja Proscenium Master Class odbędzie się 14 oraz 15 listopada w nowoczesnym Domu Kultury Kadr w Warszawie. W warsztatach mogą wziąć udział osoby, które ukończyły 16 lat oraz posiadają co najmniej podstawowe umiejętności taneczne. Zajęcia obejmują łącznie 10 godzin pracy nad techniką, budową poczucia własnego ciała, improwizacją oraz nauką fragmentu choreografii opartej na stylu broadway jazz do wybranego utworu musicalowego. Warsztaty zakończą się wręczeniem certyfikatów Fundacji, potwierdzających udział w dwudniowych warsztatach. Koszt uczestnictwa wynosi 350 zł. W warsztatach obowiązuje limit miejsc.

zAPISY

Chęć uczestnictwa można zgłosić uzupełniając formularz zgłoszeniowy. By do niego przejść, wystarczy kliknąć przycisk poniżej. Po jego wypełnieniu otrzymacie szczegółowy harmonogram warsztatów. Uzupełnienie formularza nie jest zobowiązujące!