ZAPRASZAMY!

Warsztaty Musicalowe Proscenium 2021 odbędą się w dniach 5-12 sierpnia w Kazimierzu Dolnym. O tegorocznej kadrze, temacie warsztatów oraz miejscu zakwaterowania przeczytacie poniżej, a na samym dole strony znajdziecie przycisk odsyłający do formularza zgłoszeniowego! Jesteśmy jedynym zarejestrowanym organizatorem wyjazdowych warsztatów musicalowych dla pełnoletnich w Polsce. Warsztaty skierowane są głównie do amatorów i pasjonatów, ale wysoki poziom zajęć gwarantuje rozwój również bardziej doświadczonym Uczestnikom.

LIPOWA DOLINA

Druga edycja Warsztatów Musicalowych Proscenium odbędzie się w Lipowej Dolinie - urokliwie położonym, znanym kazimierskim ośrodku wypoczynkowym. Do dyspozycji naszych Uczestników oddany zostanie cały obiekt. Ponadto na potrzeby m.in. zajęć tanecznych przygotowany zostanie namiot z parkietem o powierzchni 150 metrów kwadratowych! Uczestnicy zakwaterowani zostaną w pokojach 2,4,5 osobowych oraz dużych 7-8 osobowych domkach. Uczestnicy  zagwarantowane mają pełne wyżywienie z uwzględnieniem indywidualnych potrzeb dietetycznych. Więcej Lipowej Dolinie można przeczytać na  stronie internetowej: https://www.lipowadolina.pl/ .

PROGRAM

W ramach tegorocznej edycji Uczestnicy wezmą udział w zajęciach z zespołu wokalnego, podstaw gry aktorskiej, tańca musicalowego, charakteryzacji, pracy z reżyserem a także w Master Class z przedmiotu taniec musicalowy, prowadzonej przez gościa specjalnego warsztatów. To co najmniej 8 godzin zegarowych zajęć dziennie w maksymalnie 12 osobowych grupach. Program warsztatów stworzony został przez Kierownika Artystycznego WMP. Ostatniego dnia warsztatów w ramach podsumowania odbędzie się pokaz etiudy powstałej w trakcie zajęć z pracy z reżyserem i opartej na opracowanym przez pedagogów materiale. Na zakończenie warsztatów każdy z uczestników otrzyma numerowany certyfikat uczestnictwa.

KADRA

Zajęcia poprowadzą wybitni polscy artyści musicalowi oraz pedagodzy. W skład kadry wchodzą Anastazja Simińska, Justyna Cichomska, Dominika Zatońska-Mosior, Kamil Dominiak oraz Patryk Gładyś. Kierownikiem Artystycznym Warsztatów oraz prowadzącym zajęcia pracy z reżyserem jest Antoniusz Dietzius.

TEMAT WARSZTATÓW

Na tegorocznych WMP pracować będziemy w oparciu o  materiał z musicalu "CATS"! Spektakl Andrew Lloyd Webbera to klasyk repertuaru teatru muzycznego. Jeden z najdłużej granych musicali na świecie. "CATS" są jednym z największych wyzwań dla aktora musicalowego - wymagają od niego bardzo wysokich umiejętności tanecznych, aktorskich oraz wokalnych. Na naszych warsztatach pracować będziemy nad każdym z tych elementów opracowując wybrane fragmenty musicalu. W ramach wyjątkowych zajęć z charakteryzacji scenicznej Uczestnicy poznają podstawy warsztatu pracując na materiale wizualnym z oryginalnej, londyńskiej inscenizacji musicalu. W ramach tych zajęć każdy Uczestnik otrzyma indywidualny zestaw przyborów oraz kosmetyków charakteryzatorskich.

FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY

Poniżej znajduje się przycisk odsyłający do formularza zgłoszeniowego. Jego wypełnienie nie jest zobowiązujące. Po jego wypełnieniu na podany adres mailowy wysłana zostanie wiadomość, zawierająca szczegóły dotyczące rezerwacji miejsca oraz Regulamin Warsztatów.

Koszt całych Warsztatów wynosi 2100 zł. Żeby zarezerwować swoje miejsce można dokonać przedpłaty w wysokości 600 zł. Pozostałą część opłaty akredytacyjnej należy uzupełnić do 30 czerwca 2021 roku.