WMP NA SCENIE 2022

Już w dniach 1-7 sierpnia w warszawskiej Scenie Relax odbędzie się pierwsza edycja Warsztatów Musicalowych Proscenium "Na Scenie". Przez tydzień Uczestnicy wezmą udział w ponad 50 godzin zajęć musicalowych, których zwieńczeniem będzie otwarty pokaz na głównej scenie Sceny Relax w samym centrum Warszawy. Wszystkie zajęcia odbywają się w przestrzeni teatru. W trakcie warsztatów Uczestnicy poczują smak produkcji teatralnej, a finałowy pokaz okraszony będzie specjalnie przygotowanym oświetleniem i nagłośnieniem.

KADRA

Zajęcia poprowadzą znakomici artyści musicalowi oraz pedagodzy. W programie warsztatów znajdują się zajęcia z zespołu wokalnego (Marta Burdynowicz), tańca musicalowego (Patryk Gładyś), stepu (Patrycja Mizerska) oraz pracy z reżyserem (Antoniusz Dietzius). Łącznie daje to ponad 50 godzin zajęć w fantastycznej musicalowej atmosferze! Kierownictwo artystyczne nad warsztatami sprawuje Antoniusz Dietzius.

"NEWSIES"

Na warsztatach będziemy pracować na fragmentach musicalu "Newsies" - musicalowego odkrycia 2012 roku, które szturmem podbiło Broadway, czego dowodem było aż osiem nominacji do nagród Tony, w tym dla najlepszego musicalu czy najlepszej choreografii. Musical stworzony w oparciu o oryginalny scenariusz filmowy z 1992 roku z muzyką Alana Menkena, zdobywcy licznych Oscarów za kompozycje do najpopularniejszych animacji Disneya. To właśnie sceniczna wersja pozwoliła dostrzec ogromny potencjał filmu, który przepadł w ogniu krytyki. Rewelacyjnie przeniesiony na deski teatru, pełen muzycznych hitów, oparty na autentycznych nowojorskich wydarzeniach z końca XIX wieku, "Newsies" stał się wyznacznikiem nowego poziomu musicalowych umiejętności. Taneczny majstersztyk w wykonaniu genialnej, młodej obsady doprowadził do kasowego sukcesu 1000 spektakli przy ponad 100% widowni. Już niebawem tytuł trafi po raz pierwszy na londyński West End gdzie nieruszając się z Europy będzie można zostać "Królem Nowego Jorku"!

ZGŁOSZENIA

Przewidujemy 20 miejsc. Zajęcia odbywają się w dwóch grupach. Warsztaty przeznaczone są dla osób pełnoletnich, a także 16 i 17 latków.

Koszt warsztatów to 1750 zł. Możliwa jest rezerwacja miejsca przy pomocy zaliczki. Na czas trwania warsztatów możliwe jest wynajęcie butów do stepu.

DO 12 CZERWCA OBOWIĄZUJE PROMOCJA FIRST MINUTE, W RAMACH KTÓREJ OPŁATA ZA WARSZTATY WYNOSI 1500 ZŁ.

Formularz zgłoszeniowy: